SVETOVNI DAN SLIŠANJA GLASOV

Objavljamo prevod informacije, ki jo o tem dnevu ponuja mreža Intervoice.
Na svetovni dan slišanja glasov praznujemo slišanje glasov kot del raznolikosti èloveške izkušnje, praznujemo pa tudi vse veèje zavedanje, da lahko èlovek sliši glas in je vseeno zdrav. 14. september skuša spremeniti negativni odnos do slišalcev glasov in nepravilno idejo, da je slišanje glasov že samo po sebi znak bolezni.
Z iniciativo Louisa Pembroka, slišalca glasov in bivšega uporabnika psihiatrije, svetovni dan slišanja glasov praznujemo že od leta 2006. Ker svetovni dan ni finanèno podprt, je njegovo praznovanje odvisno od ustvarjalnosti in energije ljudi. Zahvaljujoè kopici idej naših èlanov mreže Intervoice smo deležni obilice dogodkov in aktivnosti po celem svetu. Ti dogodki so navadno: praznovanja, kampanje na družabnih omrežjih, koncerti, branja poezije, konference, parade, postavitve stojnic in razna druga sreèanja.
Praznujte z nami. Lahko: - se udeležite ali ustvarite dogodek. - govorite o slišanju glasov. Delite kaj pomembnih informacij iz strani mreže Intervoice in spodbudite debato med vašimi prijatelji, znanci, družino. - prispevate k veèji razpoznavnosti slišanja glasov preko družabnih omrežij (?#?WorldHearingVoicesDay?). - si naložite logotipe Svetovnega dneva slišanja glasov in jih delite na družabnih omrežjih - delite citate slišalcev glasov na vaši strani ali družabnem omrežju - se opoldne pridružite minuti tišine, ki jo za tiste, ki tišino težko najdejo, organizira Psycope - Vse, kar naredite za veèjo razpoznavnost slišanja glasov, je dobrodošlo – skupaj lahko spremenimo veliko! Na strani Intervoice vsako leto objavimo seznam vseh dogodkov. Èe tudi sami organizirate kakšnega, ali pa želite kasneje sporoèiti vtise z dogodka, nam lahko to sporoèite na info@intervoiceonline.org ali pa se pridružite naši Facebook skupini Svetovnega dneva slišanja glasov.